18 Απρ 2013

ΑθηνάΤεστ – Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης 2013

Το «ΑθηνάΤεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης» κατασκευάστηκε και σταθμίστηκε στη χώρα μας το 1999. Το 2011, κυκλοφόρησε η αναθεωρημένη έκδοση του ΑθηνάΤεστ, μετά από επαναστάθμιση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα μάθησης και εκπαίδευσης, από τον Ομότιμο καθηγητή Ψυχολογίας Ι. Ν. Παρασκευόπουλο και την Ψυχολόγο Π. Ι. Παρασκευοπούλου.
Το «Αθηνά
Τεστ» είναι ένα πολυθεματικό διαγνωστικό εργαλείο ενδοατομικής αξιολόγησης, που δίνει μια αναλυτική εικόνα της παρούσας κατάστασης του παιδιού σε καίριους τομείς της ανάπτυξης και εντοπίζει συγκεκριμένες περιοχές που είναι ελλειμματικές. 
Καλύπτει πρωτίστως παιδιά ηλικίας 5 έως και 9 ετών (δηλαδή νηπιαγωγείου, Α΄, Β΄, Γ΄ & Δ΄ δημοτικού), αλλά μπορεί να χορηγηθεί και σε μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία παρουσιάζουν σοβαρές μαθησιακές ανεπάρκειες. 
Το Αθηνά
Τεστ έχει κατακευαστεί για να χορηγείται από ειδικούς ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς και άλλους ειδικούς που εμπλέκονται στην εκπαίδευση και μάθηση του παιδιού προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εφόσον έχουν παρακολουθήσει το Ειδικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη χορήγηση, βαθμολόγηση και ερμηνεία των εξεταστικών αποτελεσμάτων του τεστ και έχουν αποκτήσει την αντίστοιχη Βεβαίωση Επάρκειας.
Το Ειδικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για την απόκτηση της Βεβαίωσης Επάρκειας του «ΑθηνάΤεστ» θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 20 και 21 Απριλίου2013 από την ομάδα του καθηγητή Ιωάννη Ν. Παρασκευόπουλου.

1 σχόλιο: