10 Σεπ 2011

Με λουκέτο απειλείται Ελληνικό σχολείο της Στοκχόλμης

Οι περικοπές στην παιδεία άγγιξαν ακόμη και τα Ελληνόπουλα που ζουν στη Σουηδία. Με λουκέτο απειλείται σχολείο της Στοκχόλμης από το οποίο αποφοιτούν 500 Ελληνόπουλα το χρόνο, καθώς ο αριθμός των εκπαιδευτικών μειώθηκε από 15 σε 3, με αποτέλεσμα η λειτουργία του να είναι αδύνατη.

Το συγκεκριμένο σχολείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1966, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Έλληνες της Σουηδίας, καθώς λειτουργεί σαν σχολείο ελεύθερου χρόνου. «Πολλοί γονείς που έχουν αποφοιτήσει από αυτό το σχολείο όχι μόνο μιλούν άριστα ελληνικά, αλλά διαπρέπουν στη σουηδική κοινωνία ως νεαροί επιστήμονες, καταστώντας την ελληνική παροικία μια από  τις  πιο επιτυχημένες στον τομέα της αυτόνομης και ισότιμης ενσωμάτωσης στη σουηδική κοινωνία», αναφέρει ο πρόεδρος  των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αποστόλης Παπακώστας σε επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό.  

Επίσης στην συγκεκριμένη επιστολή, από την οποία όπως αναφέρει δεν έχει πάρει απάντηση, ο Αποστόλης Παπακώστας αναφέρει ότι κατανοεί την ανάγκη μείωσης των δαπανών, ωστόσο δεν πρέπει να πλήξουν δραστηριότητες οι οποίες λειτουργούν ως κοινωνικό κεφάλαιο για την πατρίδα μας.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου